4/28/2014

Vadelma-valkosuklaajuustokakku

Olen tehnyt useat kerrat tätä juustokakkua, sillä tämä on aina yhtä täydellistä. Tämä on parasta juustokakkua, mitä olen koskaan syönyt. Samettisen pehmeää, suussasulavaa ja ihanan makuista.

Resepti on Leila Lindholmin Pala Kakkua -kirjasta, siellä muistaakseni nimellä New York Blueberry Cheesecake. Se löytyy myös blogistani täältäAlkuperäisessä reseptissä käytetään mustikoita, mutta myös muut marjat sopivat mainiosti. Itse pidän eniten vadelmaisesta versiosta. Reseptistä poiketen paistoin kakun vesihauteessa estääkseni repeilyä ja haude toimii todella hyvin. Tällöin kakkuun ei tule myöskään uunijuustokakulle tyypillistä ruskettunutta reunusta (hyvä vai huono asia? :ehh: ).


Vesihaude uunijuustokakulle:

Kääri irtopohjavuoan pohja ja reunat folioon, ettei sen sisään vuoda vettä. Kaada juustokakkuseos vuokaan. Nosta vuoka isomman uunivuoan tai pellin sisään. Kaada vuokaan/pellille vettä ja nosta koko hökötys uuniin tai toisinpäin (ensin uunin, sitten vettä).

Osallistuin tällä kakulla leivontafoorumin maaliskuun haasteesen ja sijoituin kolmanneksi. Sain Fazerilta ihanan paketin täynnä Fazerin leivontatuotteita. Kuvasta puuttuu leivontakaakao, joka pääsi heti käyttöön ;)3 kommenttia:

  1. Herkullinen kakku on saanut makean palkinnon!

    VastaaPoista
  2. Tein mustikkaversio maraskuun haasteessa. Nyt vasta muistin laita blogilleni. Siellä on suora linkki tahan sivuun :) Saata tulla kävijöitä ;)
    http://sokerivaltakunta.blogspot.fi/2016/01/mustikka-valkosuklaajuustokakku.html

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!