1/09/2014

Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Ahh... Rakastan juustokakkuja, varsinkin uunissa paistettuja. Niiden samettinen koostumus ja ihana maku vievät kielen mennessään. Tämä juustokakkuresepti on yksi parhaimmista mitä tiedän. Resepti on Leila Leipoo -ohjelmasta tutun Leila Linholmin käsialaa. Kakku sopii täydellisesti kesäiseen juhlapöytään ja näin talvella tuo ainakin kesän mieleen :) 



Mustikka-valkosuklaajuustokakku

Keksipohja:
300g Digestive-keksejä
150g margariinia

Täyte:
600g Philadelphia-tuorejuustoa
2½ dl kermarahkaa (rasvaa 10%) tai tavallista maitorahkaa
1 dl sokeria
1 dl maissitärkkelystä (Maizena)
2 tl vaniljasokeria
3 kananmunaa
1 dl kuohukermaa
200g valkosuklaata
1½ dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita

Tee näin:
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Murskaa keksit hienoksi muruksi ja sekoita muruihin sulatettu voi. Painele keksiseos irtopohjavuoan (halkaisija 24-26cm) pohjalle. Esipaista pohjaa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Jäähdytä.

Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja rahka kuohkeaksi seokseksi. Sekoita joukkoon sokerit ja maissitärkkelys. Lisää kananmunat tuorejuustoseokseen yksi kerrallaan ja lopuksi kuohukerma (ei esivatkattu).

Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja lisää se tuorejuustoseokseen. Kaada juustokakkuseos keksipohjan päälle ja ripottele päälle mustikat.

Kypsennä kakkua uunin keskiosassa noin 40 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, voit laittaa kakun päälle palan foliota. Katkaise lämpö uunista ja jätä kakku jälkilämpöön puoleksi tunniksi. 

Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä vuoassa. Laita juustokakku jääkappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irrota kakku vuoasta veitsen avulla.

Vinkki:

  • Kuten huomaat, kakussa on repeämiä keskellä. Niiltä voit kuitenkin välttyä paistamalla kakun vesihauteessa. Ohjeet löydät täältä.
  • Tähän juustokakkuun myös vadelmat sopivat enemmän kuin hyvin. Vaihtoehtoisesti voit tarjota kakkua vadelmamelban tai tuoreiden vadelmien kera.
  • Itse tein kakun halkaisijaltaan 16cm vuokaan ja puolitin ainesten määrät. Toimi hyvin!




5 kommenttia:

  1. Näyttää ihanalta! Kiva uusi blogituttavuus :)

    VastaaPoista
  2. Oi kiitos :) Oli oikein maukasta!

    VastaaPoista
  3. ounou, tämä näyttää kyllä huikean hyvältä. Joten taitaapi mennä testattavien listalle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suosittelen lämpimästi kokeilemista! Paras juustokakku, mitä olen tehnyt. Ainoa asia, mikä vähän harmitti oli se, että jäähtyessään kakun pinta halkeili ikävästi. Olen kuullut, että vesihauteessa paistaminen auttaisi tähän ongelmaan ;)

      Poista
  4. Ihanan näköinen kakku! Miten käytät pakastettuja mustikoita tuohon kakkuun? Eikö ne sulaessaan valuta nesteet rumasti päälle? Tai jos ne sulattaa ensin, sitten ne ovat lässähtäneen näköisiä? Minulla on aina ongelma talvisaikaan nuo pakastemustikat. Onko vinkkejä niiden käyttöön :)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!