2/11/2014

Leivontafoorumin tammikuun haaste: Porkkanapiirakka

Osallistuin Leivontafoorumin tammikuun haasteeseen, jossa piti tehdä leipomus jonkin tuotepakkauksesta löytyvän ohjeen mukaan. Tämä oli ensimmäinen kertani, kun osallistuin Leivontafoorumin haasteeseen. Kisassa oli todella paljon hyviä leipomuksia, joten kolmas sija tuli aika lailla yllätyksenä. Osallituin kilpailuun porkkanapiirakkareseptillä, joka löytyy Koskenlaskija-sulatejuuston pakkauksesta. Palkinnoksi sain Valion tuotepaketin, josta lisää postauksen lopussa.



Huomasin sattumoisin Koskenlaskija-sulatejuustopaketissa ohjeen porkkanapiirakkaan. Olin suunnitellut porkkanapiirakan leipomista jo jonkin aikaa ja samalla muistin tämän haasteen, joten päätin kokeilla reseptiä. Olen aikaisemmin kokeillut vain porkkanakakkua tuorejuustokuorrutteella ja sen perusteella odotukseni olivat korkealla. Piirakkapohjasta tulikin ihanan kosteaa ja makukin miellytti. Kuorruttekin sopi piirakkaan,vaikka ensin en ollut täysin varma, pidänkö siitä. Jotenkin vain miellän Koskenlaskijan suolaisiin ruokiin ja leipomuksiin soveltuvaksi 
Noudatin ohjetta, mutta pienensin määriä, sillä syöjiä ei todellakaan olisi riittänyt pellilliselle piirakkaa 


Porkkanapiirakka
laktoositon, 24 ruutua/pellillinen

Piirakka:

3-4 (350g) porkkanaa
4dl vehnäjauhoja
1rkl leivinjauhetta
1tl jauhettua kanelia
200g Valio Eila Laktoositon voita
4 munaa
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria

Kuorrutus:
50g Valio Eila Laktoositon voita
1 pkt (250g) Valio Koskenlaskija perinteinen
3½dl tomusokeria

Koristeluun:
kookoshiutaleita tai nonparelleja

Tee näin:

Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja kaneli keskenään. Sulata voi. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna-sokeri-vaahtoon porkkanaraaste, voisula ja jauhoseos kevyesti sekoittaen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 25 min tai kunnes kypsä.

Kuorrutusta varten sulata voi ja sulatejuusto kattilassa keskilämmöllä. Lisää tomusokeri siivilän läpi, sekoita tasaiseksi. Levitä 
(hieman jäähtynyt) kuorrute jäähtyneen pohjan päälle. Koristele. Leikkaa kakku ruuduiksi.


Vinkki:


  • Kuvassa olen tehnyt piirakan halkaisijaltaa 16 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Aineksia käytin noin kolmasosan alkuperäisestä reseptistä.





Eilen saapui postissa palinnoksi saamani Valion tuotepaketti. Paketti sisäsi kalenterin, muistivihkon, silikonisen pullasudin, mustikkakuvioisen keittiöpyyhkeen sekä ihanan reseptikirjan, jossa on monia houkuttelevia leivontareseptejä.
Lisäksi paketissa oli käsinkirjoitettu onnittelukortti. Kiitokset Valiolle ja kiitokset vielä kerran äänestäjille! 



6 kommenttia:

  1. Onnea! En ole osallistunut näihin haasteisiin, mutta monesti on ollut mielessä. Pitääkin kommentoida sinne ahkerasti, muistaakseni piti olla 20 kommenttia, niin voi osallistua. Palkinto on mahtava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nuo kommentit itse kerrytin parissa päivässä :D Ja palkinnot ovat todellakin hyviä. Kannattaa osallistua ;)

      Poista
  2. Hei, oletko lopettanut bloggaamisen, kun ei ole tullut uusia postauksia? Ihania ohjeita sulla, odotan innolla lisää.:) T.milla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! En ole lopettanut, uusia reseptejä tulossa. Kiva, jos joku odottaa postauksiani ;)

      Poista
  3. Sinulla on ihana Kinder piirakka tuolla aiemmin......niin Pääsiäisen oloinenkin! Voi kumpa ehtisit tehdä sen tyylisen uudelleen.....arvaat kyllä miksi U!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Valitettavasti juuri Kinder-piirakkaa ei ole tulossa, mutta suunnitelmissa on jotain muuta vähintään yhtä herkullista ;) Foorumilla nähdään!

      Poista

Kommentit piristävät aina!