2/05/2014

M&M's kakku

Ennen joulua tein ystäväni syntymäpäiville tällaisen M&M's karkeilla ja sikarivohveleilla koristellun täytekakun. Olen nähnyt M&M's kakusta monenlaisia versioita internetissä. Joskus kakku on päällystetty Smarties-karkeilla tai reunat koristeltu KitKateilla. Kaupasta mukaani tarttui kuitenkin pari pussia M&M's karkkeja sekä suklaatäytteisiä sikarivohveleita.

Kakun sisältä löytyy mehevä suklaakakkupohja, kondensoidusta maidosta keitettyä kinuskia ja suklaatäyte. Kakku on kuorrutettu suklaaganachella. Ohjeet ovat peräisin Kinuskikissalta, ja kakku on yhdistelmä tästä ja tästä täytekakusta.

Tämä kakku on todella suklainen ja makea, eli muuta makeaa tarjottavaa ei kauheasti kannata varata ;) Kinuski-suklaatäyte oli todella herkullista ja suklaaganache kakun päällä kruunaa kokonaisuuden. Kakun koristelu on todella helppoa ja lopputulos on näyttävä.



Kinuski-suklaatäytekakku

Pohja:
Mehevä suklaakakkupohja

Kostutus:
1 1/4 dl maitoa

Täyte:
1 prk (á 397 g) valmiiksi kinuskiksi keitettyä kondensoitua maitoa
(tai sama määrä keittämätöntä + 1 liivate)
2 ½ dl Flora Vispiä
200 g vaniljatuorejuustoa tai -rahkaa
150 g tummaa suklaata
Kuorrutus:
130 g maitosuklaata
¾ dl kuohukermaa

2 pss M&M's karkkeja

Reunoille:
Kannattaa varata ainakin kaksi purkkia sikarivohveleita.
Pari riviä suklaata vohveleiden kiinnittämiseen.

Tee näin:
Valmista mehevä suklaakakkupohja irtopohjavuoassa (halkaisija 24-26 cm) yllä linkitetyn ohjeen mukaan. Anna pohjan jäähtyä ja leikkaa se kolmeen osaan.
Täytteeseen käytä valmiiksi keitettyä kondensoitua maitoa tai keitä purkkia kiehuvaan veteen upotettuna 3 tuntia. Keittäessäsi kinuskin itse toimi seuraavasti: Liota 1 liivate kylmässä vedessä. Tyhjennä valmis kinuski kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Sulata joukkoon liivate. Jäähdyttele hetki, kunnes kinuski on hieman paksuuntunut.
Vaahdota Flora Vispi. Vatkaa joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata tumma suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai vesihauteessa välillä sekoitellen. Lisää suklaasula vispi-tuorejuustovaahtoon.
Pese pohjan paistamisessa käyttämäsi vuoka ja kokoa kakku siihen. Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjan kokoinen ympyrä. Aseta se vuokaan ja päälle ensimmäinen pohjalevy. Kostuta. Levitä päälle puolet kinuskista ja suklaatäytteestä. Vinkki: saat kinuskin levittymään helpommin, kun lusikoit sitä ensin pieninä nokareina pohjan päälle. Jos tehtävä tuntuu siitä huolimatta vaikealta, voi kinuskia lämmittää kattilassa/mikrossa, kunnes se muuttuu löysemmäksi.
Nosta päälle toinen pohja ja toista sama kostutuksen ja täytteiden kanssa. Laita kanneksi viimeinen pohjalevy ja kostuta. Anna kakun seistä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoasta irrottamista. Jos kuorrutat kakun vasta seuraavana päivänä, anna sen olla vuoassa siihen saakka.

Kuorruta kakku maitosuklaakuorrutteella. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä. Lämmitä kerma kattilassa (ei kiehuvaksi saakka!). Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon suklaasula. Sekoita vispilällä tasaiseksi. Tarvittaessa nosta sekoitellessasi hetkeksi takaisin levylle ”jälkilämpöön”. Kaada kuorrute kakun päälle ja levitä nopeasti tasaiseksi. Anna jähmettyä hetken aikaa jääkaapissa.

Leikkaa sikarivohveleita lyhyemmiksi eli suunnilleen kakun korkuisiksi tai hieman korkeammiksi. Sivele vohvelin yhdelle sivulle suklaasulaa ja paina se kakkua vasten. Laita vohveleita vieri viereen koko kakun ympäri. Voit vielä sitoa kakun ympärille koristenauhan.

Lopuksi kaada M&M's karkit kakun päälle. 






8 kommenttia:

  1. Tämä on kyllä tosi hieno. Vois kuvitella, että olisi lastenjuhlissa mieleinen kakku. Tosi näyttävä, kun on nuo sikarivohvelit reunalla ja värikkäitä karkkeja päällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku olisi takuulla menestys lastenjuhlissa! Värikkää karkit varmasti houkuttelevat pieniä ja isompiakin juhlijoita ;)

      Poista
  2. Hei. Mitä mieltä olet, onnistuisko kakku vaikka tekisin normaalin sokerikakkupohjan? :)

    VastaaPoista
  3. Kylläpäs on herkullisen näköistä! M&M´sien suurena fanina maistuisi kyllä tällainen kakku meikäläisellekin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) M&M karkkien ystävien kannattaa ehdottomasti kokeilla tätä kakkua tai ainakin koristelua :D

      Poista
  4. Kakku minun makuun. Näyttää mielettömän herkulliselta!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!