3/30/2014

Raikas passion-vadelmatäytekakku

Osallistuin leivontafoorumin helmikuun haasteeseen, jossa piti tehdä kakkupohja ja täyte. Halusin osallistua haasteeseen raikkaalla kakulla. Vadelmatäytekakku oli ollut suunnitelmissa jo jonkin aikaa, mutta halusin perinteisen täytteen rinnalle vielä jonkin toisen täytteen. Päädyin lopulta käyttämään passion-hedelmää, joka on kasvattanut suosiotaan viime aikoina.

Halusin kokeilla tähän kakkuun valkosuklaapohjaa, ja teinkin sen, mutta pohja ei ollut ollenkaan mieleeni. Se oli todella rasvainen, tuhti ja äklö. Pohja joutui valitettavasti roskiin. Päädyin sitten tekemään tavallisen sokerikakkupohjan, johon lisäsin hieman vailjasokeria ja appelsiininkuorta.

Kakku täytti odotukseni, eli se oli raikas ja tietysti hyvänmakuinen. Passionhedelmän siemenet rouskuivat hauskasti hampaissa, mutta ne voi kyllä halutessaan poimia pois (tai hurauttaa tasaiseksi monitoimikoneessa)
 :D


Kakun koristelu oli tällä kertaa toissijaista, sillä sitä ei saanut näkyä haastekuvassa. Tämän vuoksi kokonaisesta kakusta koristeineen ei löytynyt kunnollista kuvaa. Kuorrutin kakun kermavaahdolla ja kaulin päälle vaahtokarkkimassalevyn. Koristeiksi kokeilin tehdä ruusuja ensimmäistä kertaa ja lopputulos oli ihan ok. Eikun vain harjoittelemaan lisää!





Passion-vadelmatäytekakku
halkaisijaltaan 16 cm vuokaan

Pohja:
3 munaa (riko munat lasiin)
sokeria (kaada toiseen lasiin, niin että saman verran kuin munia)
vehnäjauhoja (kaada lasiin, niin että saman verran kuin munia)
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan appelsiinin tai sitruunan kuori 

Vadelmatäyte:
150g vadelmia
1dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
sokeria maun mukaan (2-3rkl)
2 liivatelehteä
n. 2rkl vadelma- tai marjamehua

Passiontäyte:
3-4 passionhedelmää
50g passionhilloa (Jam It!)
1dl vispikermaa
1 prk Vitalinea passion-kerrosrahkaa tai 100g tuorejuustoa
(½tl sitruunamehua)
2 liivatelehteä
n. 2rkl hedelmämehua

Kostutukseen:
1-2dl hedelmämehua

Tee näin:
Pohjaa varten vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri puhtaassa ja kuivassa kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi (n. 10 min). Yhdistä jauhot ja vaniljasokeri. Kääntele muna-sokerivaahtoon appelsiininkuori ja siivilöity jauhoseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista pohjaa 175 asteessa n. 40 min. Jäähdytä, kumoa ja leikkaa pohja kolmeen osaan.

Vadelmatäyte. Jos käytät pakastevadelmia, kiehauta niitä 2 minuuttia. Siivilöi vadelmista siemenet pois. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja vadelmat. Lisää sokeria maun mukaan. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kiehuvaksi vadelmamehu ja lisää siihen sekoittaen nyrkissä "kuiviksi" puristellut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ja vatkaa huolellisesti.

Passiontäyte. Halkaise passionhedelmät ja kaavi niistä hedelmäliha talteen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen kerrosrahka, hedelmäliha ja passionhillo. Lisää halutessasi sitruunamehua. Liota liivatelehtiä n. 5 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna kiehuvaksi hedelmämehu ja lisää siihen sekoittaen nyrkissä "kuiviksi" puristellut liivatteet. Lisää liivateseos täytteeseen ja vatkaa huolellisesti.

Kokoa kakku irtopohjavuoan rengasta apuna käyttäen mieluiten tarjoilua edeltävänä päivänä.

Vinkki:
- Voit tehdä kakun halkaisijaltaan 24 cm:n vuokaan tuplaamalla ainesmäärät.



6 kommenttia:

  1. Näyttääkin ihanan raikkaalta! Nuo täytteet sopivat varmaan hyvin yhteen, pitäisikin kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä kakku oli tosiaan mukavan raikas ja maut toimivat hyvin yhdessä :)

      Poista
  2. Herkullisen näköiset täytteet ja kauniita nuo ruusut :) Olen itsekin miettinyt tuota sokerikakkupohjan maustamista sitruunalla, pitääpä kokeilla sitä joku kerta rohkeasti vaan ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tuli tämmöinen idea pohjan maustamisesta, niin olihan sitä pakko kokeilla ;)

      Poista
  3. Ihania täytteitä =) Ja noi ruusut on onnistuneet tosi hyvin. Ihanan ohuet lehdet =)

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!