5/24/2014

After Eight -juustokakku

Minttusuklaan ystävät, olkaa hyvä! Tein tämän ihanan After Eight -juustokakun minttusuklaasta pitävälle äidilleni. Kakku on suklainen, mutta silti raikas. Ei liian makea. After Eight -suklaat ovat jo yksinäänkin herkkua, mutta kun niistä tehdään juustokakku, on lopputulos vastustamaton.

Löysin ohjeen Mau!kas ruokablogista. Alkuperäisellä ohjeella kakusta tulee omaan makuuni vähän liian matala, joten suurensin ohjeen ainemääriä. Vaihdoin myös pohjan suklaacookiet Minttu-Dominoihin. Alla oleva ohje on 24-26cm halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Itse tein kakun 16 cm:n vuokaan ja puolitin ainesmäärät. Kakun valmistus käy vikkelästi, mutta hyytyminen vie kuitenkin oman aikansa. Koristelin kakun yksinkertaisesti After Eight -palasilla ja sulatetulla suklaalla.

Päivitin muuten blogin bannerin. Mitäs tykkäätte? :)




After Eight -juustokakku
halkaisijaltaan 24-26 cm vuokaan

Keksipohja:
300g Minttu-Dominoita
100g voita tai margariinia

Juustokakku:
6dl kermaa
1dl sokeria
2tl vaniljasokeria

400g maustamatonta tuorejuustoa
400g After Eight -suklaita
6 liivatelehteä

1-2rkl vettä

Koristeluun:
Muutama After Eight
Pari palaa suklaata

Tee näin:
Murskaa keksit ja sekoita niihin sulatettu rasva. Painele massa leivinpaperilla peitetyn tai voidellun irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin.

Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja sokerit vaahdoksi. Sulata After Eightit vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Sekoita suklaasula ja tuorejuusto keskenään. Purista liivatteista vesi ja liuota ne pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivateneste suklaa-tuorejuusto-seokseen. Lisää vaahdotettu kerma ja sekoita varovasti tasaiseksi. 

Kaada juustokakkuseos irtopohjavuokaan ja tasoittele pinta. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli. Koristele haluamallasi tavalla.









2 kommenttia:

  1. En itse ole juurikaan after eightien ystävä, mutta avomieheni sen sijaan on ja tätä voisinkin joskus hänelle tehdä! Se hölmö kun syö paketin viidessä minuutissa tyhjäksi jos noita on pöydällä ;)

    http://ellysinbakemyday.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siinä tapauksessa suosittelen tätä kakkua lämpimästi!

      Poista

Kommentit piristävät aina!