5/11/2014

Pehmeät mokkapalat

Viime viikolla alkoi tehdä mieli mokkapaloja. En ollut tehnyt niitä pitkään aikaan, vaikka ne ovatkin niin helppoja, nopeita ja herkullisia. Halusin tehdä oikein meheviä, kuohkeita ja pehmoisia mokkapaloja, ja löysinkin Pullantuoksuinen koti -blogista hyvältä kuulostavan ja kehutun ohjeen.

Mokkapaloista tuli todella pehmoisia ja kuorrutus kruunasi kaiken. Nämä ovat varmaan parhaita mokkapaloja, mitä olen tehnyt.Tämä kuorrutus jähmettyy todella nopeasti, joten levitä se vikkelästi tasaiseksi ja ripottele heti nonparellit päälle. 



Mokkapalat
pellillinen

Pohja:
200g voita
4 munaa
3dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
3rkl kaakaojauhetta
3tl leivinjauhetta
2tl vanilliinisokeria
2dl maitoa

Kuorrutus:
50g voita
1pkt (500 g) tomusokeria
5rkl (75ml) vahvaa kahvia
1rkl kaakaojauhetta
2tl vanilliinisokeria

Koristeluun: 
Esimerkiksi nonparelleja

Tee näin:
Sulata voi ja jäähdytä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kääntele muna-sokeri-vaahtoon varovasti vuorotellen kuivat aineet ja maito. Lisää lopuksi sulatettu voi.
Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pohjaa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa, ettei pohja kuivu.

Pohjan ollessa uunissa valmista kuorrutus. Sulata voi kattilassa ja lisää loput aineet. Sekoita tasaiseksi. Pidä kattilaa lämpimällä levyllä ja sekoita välillä, jotta kuorrute pysyy juoksevana. Levitä kuorrute kuumalle pohjalle ja ripottele heti nonparellit päälle. Jäähdytä mokkapalat ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi.






2 kommenttia:

  1. Siis näistä tuli tosi kuohkeita, eikä yhtään kuivia. Mulla on tupannu toi kuorrutus aina sulamaan pohjan päällä mut nyt pysy hyvänä sekin.

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!