1/12/2014

Minttusuklaa-täytekakku

Halusin kokeilla vaahtokarkin makuisen kaulintamassan käyttöä ja päätin tehdä minttusuklaisen täytekakun. Itse en pidä marsipaanin enkä sokerimassan mausta, joten oli ilo löytää S-marketin hyllyltä tätä vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Olen kuorruttanut kakkuja myös fudgeista tehdyllä massalla ja se on kyllä maultaan aivan omaa luokkaansa. Fudgemassan värjääminen on kuitenkin haastavaa ja värivaihtoehdot ovat lähinnä musta ja vaaleanruskea.

Tätä massaa oli kohtuullisen helppo käyttää ja se myös maistui ihan hyvältä. Massakerroksen jätin aika paksuksi (n. 5 mm), koska en halunnut repeämiä. Kaulitsin massan silikonialustalla, enkä tarvinnut juuri yhtään tomusokeria. Tein koristeet samasta massasta ja värjäsin ne pastavärillä. Kyseistä kaulintamassaa myydään ainakin Prismassa ja S-marketissa.

Kakkupohja on Kinuskikissan mehevä suklaakakkupohja, joka on sopivan suklainen, mutta ei liian makea. Tein kakun halkaisijaltaan 16cm vuokaan ja puolitin ohjeen.Täytteenä on niin ikään Kinuskikissan minttu-valkosuklaatäyte. Kakusta en ehtinyt ottaa kunnollista leikkauskuvaa, mutta kakku näytti samalta, kuin alkuperäisessä ohjeessa. Vieraille kakku maistui ja kommenttien mukaan saa tehdä toistekkin :)

Koristelun suhteen minulla ei ollut mitään erityistä ideaa, joten päädyin pyörittelemään massasta pienen koiran sekä ruokakupin ja luun. Kakku näytti vielä tyhjältä joten kokeilin tehdä rusetin, joka onnistui mielestäni hyvin.2 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään käyttää tuota vaahtokarkin makuista massaa, koska meillä ei oikein tykätä marsipaanista eikä kukaan kakkuja tilannutkaan ole sitä halunnut kakkunsa päälle. Ja sokerimassakaan ei ol yhtä hyvää kuin tämä vaahtismassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo kyllä meillä jää aina marsipaani- ja sokerimassakakuista kuorrutteet syömättä, mutta vaahtismassa maistuu kaikille ;)

      Poista

Kommentit piristävät aina!