1/22/2014

Kinder-piirakka

Pidän erittäin paljon Kinder-suklaista, suorastaan rakastan niitä. Ne vain maistuvat niin taivaalliselta. Kinder Maxi -patukoiden ihanan makea maitotäyte suorastaan sulaa suuhun. Siksi kiinnostuinkin heti, kun löysin täältä ohjeen Kinder-piirakkaan. 

Piirakasta tuli yllättävän hyvää ja se kieltämättä muistutti Kinderiä. Ohje on erittäin helppo ja piirakka tekee taatusti kauppansa. Näin makean ystävänä suunnitelin jo seuraavalla kerralla tekeväni hieman ohuemman pohjan ja enemmän täytettä :D



Kinder-piirakka
pellillinen

Piirakka:
6 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
4 tl leivinjauhetta
6 rkl leivontakaakaota
3 dl kiehuvaa vettä
300g sulatettua voita tai margariinia
4 munaa

Täyte:
150g voita
5 dl tomusokeria
4 tl vaniljasokeria
2 kananmunan keltuaista

Kuorrutus:
200g (tai enemmän) maitosuklaata

Tee näin:
Pohjaa varten sekoita keskenään sokeri, vehnäjuhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja kaakaojauhe. Kiehauta vesi ja sulata voi. Lisää ne kuivien aineiden joukkoon puukauhalla sekoittaen. Lisää seokseen vielä munat yksitellen. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista pohjaa 200 asteessa n. 30-35 minuuttia.

Valmista täyte.Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää sekaan vaniljasokeri sekä keltuaiset yksitellen. Vatkaa täyte tasaiseksi ja notkeaksi. Levitä täyte hyvin jäähdytetylle pohjalle ja laita piirakka pakastimeen suklaan sulatuksen ajaksi. Näin sula suklaa ja täyte eivät sekoitu keskenään.

Sulata suklaa ja levitä se piirakan päälle pienissä erissä. Ole nopea, sillä suklaa jähmettyy melko nopeasti. Leikkaa piirakka paloiksi terävällä veitsella ja nauti!





14 kommenttia:

  1. Herkullisia reseptejä sinulla täällä! Linkitän sinut blogiini ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että pidät blogistani :) Kiitos linkityksestä!

      Poista
    2. ooh, näyttää huikean hyvältä.Aivan ihania nämä sun kuvatkin. Voi sanoa, että kuva kertoo kyllä kaiken - melkeinpä jo maistaa tuon kinderpiirakan niiden avulla :)

      Poista
    3. Kiitos paljon ihanasta kommentista :) Kyllä tuo kinderpiirakka oli herkkua!

      Poista
  2. Oih nam! Oon ihastellut tätä kinder-piirakkaa monissa blogeissa, mut en oo koskaan tehnyt ite. Tää vaikuttaa kyl niiiin herkulta! :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo huomasin itsekin tämän ohjeen löytyvän jo monesta blogista, eli ohje ei voi olla kovin huono ;) Kannatta kokeilla, sillä ohje on helppo ja tulos erittäin herkullinen :P

      Poista
  3. Onpa ihanan herkullisen näköistä... varmasti ihanaa:).

    VastaaPoista
  4. Onhan tämä piirakka kieltämättä ihanan makeaa ja maukasta ;)

    VastaaPoista
  5. Nam, näyttää tosi hyvältä! Rakastan varmasti tuota täytettä :P millasilla määrillä tekisit jos tekisit enemmän täytettä ja ohuemman pohjan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ;) Jättäisin ehkä pohjasta yhden kananmunan pois, eli käyttäisin 3/4 ohjeen ainesmääristä. Paistoajan kanssa pitää olla tarkka, ettei pohja kuivahda.
      Täytettä tekisin varmaan 1,5-kertaisen annoksen.

      Poista
    2. Kiitos vinkeistä! Pääsiäisenä teen siis tätä :)

      Poista
    3. Makoisaa pääsiäistä!

      Poista
  6. Hei! joissain ohjeessa oli tehty valkosuklaasta marmorointi tuohon päälle. Mitenkä se onnistuu, eikö tuo maitosuklaa jähmety tosi nopeasti? Luuletko, että maitosuklaan joukkoon voisi laittaa vähän kermaa, ettei se jähmettyisi niin nopeasti? Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulen, että marmorointi onnistuu, kunhan on tarpeeksi nopea ja tehokas ;) Kerma-suklaakuorrutus eli suklaaganache ei jähmety yhtä kovaksi kuin suklaa, mutta eipä siitä haittaa olisi.

      Poista

Kommentit piristävät aina!