1/03/2014

Makeat Banaani-kauramuffinit

Pöydällä lojui muutama pilkukas banaani, joille piti äkkiä keksiä käyttöä. Osa niistä päätyikin smoothieen, mutta lopuista halusin leipoa jotain nopeaa ja herkullista. Lyhyen googlaamisen jälkeen päädyin reseptiin, joka löytyy Simply Delicious -blogista. Nämä muffinit ovat ihanan kosteita, meheviä, pehmeitä ja makeita. Kaiken lisäksi todella helppoja ja nopeita valmistaa. Jos et halua näistä niin makeita, voit vähentää sokerin määrää.



Banaani-kauramuffinit
n. 10 kpl

Muffinit:
3½ dl vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 tl kanelia
2 dl kaurahiutaleita
3 kypsää banaania
1 3/4 dl sokeria
1 kananmuna
3/4 dl rypsiöljyä
1 tl vanilja-aromia tai vaniljasokeria

Muruseos:
3/4dl ruokokidesokeria (itse käytin fariinisokeria)
2 rkl vehnäjauhoja
1/8 tl kanelia
1 rkl voita
kaurahiutaleita

Tee näin:
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja muussaa banaanit. Vatkaa banaanit, voi, öljy ja vanilja-aromi kevyesti sekaisin sähkövatkaimella.

Lisää joukkoon kuivat aineet ja sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Vältä turhaa sekoittamista! Jaa taikina muffinivuokiin.

Valmista muruseos. Sekoita fariinisokeri, vehnäjauhot ja kaneli sekaisin. Lisää voi ja sekoita haarukalla tai sormin, kunnes seos muistuttaa leivänmuruja. Ripottele muffinien päälle kaurahiutaleiden kanssa.

Paista muffineja uunin keskitasolla n. 20 minuuttia. kunnes pinta on rapea ja tikku tulee puhtaana ulos.




3 kommenttia:

  1. Kuulostavatpa hyviltä. Tuo muruseos varmasti kruunaa kaiken.Nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä muruseos todellakin tuo näihin melko tavallisiin muffineihin mukavan lisän rapeudellaan ja makeudellaan.

      Poista
  2. Ohje oli hieman sekava eikä esim. Kerrottu milloin laitetaan kananmuna sekä 12 kpl on liian vähän muffinsi vuokia, riippuu tietysti koosta, mutta itse päädyin 18-19. Tuli normaalin kokoisia muffineita. Tuli kuitenkin hyviä!

    VastaaPoista

Kommentit piristävät aina!