1/02/2014

Porkkanakakku

Ihanan mehevä kakku suussasulavalla kuorrutuksella, tässä se on! Halusin tehdä porkkanakakun, kun en sitä koskaan ollut edes maistanut. Etsin netistä jotain helppoa ohjetta, ja löysinkin Pirkan sivuilta yksinkertaisen ja kehutun ohjeen. Kakusta tuli tosi hyvää ja perhekin tykkäsi.



Porkkanakakku 

Kakkupohja:

350g porkkanoita (5-7 porkkanaa)
3 kananmunaa
3 dl sokeria
1 ½ dl rypsiöiljyä
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta

Kuorrutus:

50g pehmeää voita tai margariinia
180g maustamatonta tuorejuustoa
1½ dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria (tai vanilja-aromia)

Koristeeksi:

pähkinärouhetta tai strösseleitä

Tee näin:

Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää öljy ja porkkanaraaste. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan ( halkaisija 24-26cm).

Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia, älä paista liian kuivaksi! Anna kakun hieman jäähtyä ja kumoa.


Kuorrutusta varten sulata rasva ja sekoita joukkoon muut ainekset. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle. Koristele halutessasi esimerkiksi pähkinärouheella tai strösseleillä.

Vinkkejä:
  • Voit käyttää kakkupohjassa babyporkkanoita, niin saat kakusta entistä mehevämmän.
  • Kakkupohjaan voi myös lisätä pähkinärouhetta suutuntumaa antamaan.
  • Koska kuorrute on niin hyvää, voit myös halkaista kakun kahtia ja tehdä kaksinkertaisen annoksen kuorrutetta. Näin kakusta tulee täytekakkumaisempi.


4 kommenttia:

  1. Moi Toffeepallon ja tervetuloa blogimaailmaan :) Löysin sut tuolta Suklaapossun jäsenien joukosta ja tulin kurkkimaan blogiasi. Ohjeet, kuvat ja blogisi vaikuttavat tosi mielenkiintoisilta :)
    Porkkanakakku on todella mehevää herkkua, nam :) Mullakin olis ollu ihana ohje porkkanakakkuun, kokeile ihmeessä joskus jos innostut:
    http://taikakakut.blogspot.fi/2014/01/meheva-porkkanakakku-26cm.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon tervetuliaistoivotuksista! Olen jo muutaman kerran käynytkin kurkkimassa blogiasi ja porkkanakakkusi vaikutta kyllä todella mehevältä ja kuorrutettakin näyttää olevan tarpeeksi :)

      Poista
  2. Tervetuloa minunkin puolesta! Porkkanakakku on kyllä yks parhaimmista kakuista. Löysin yhdestä leivontakirjasta suklaisen version porkkanakakusta ja sepäs olikin hyvää! http://titantupa.blogspot.fi/2014/01/suklaa-porkkanakakku.html
    Linkitän sut blogiini jos sopii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja saa tietysti linkittää :) Hmm suklaa- ja porkkanakakku... Kuulostaa mielenkiintoiselta!

      Poista

Kommentit piristävät aina!