1/26/2014

Suklaafondant

Mmm... Ihanan suklaista, lämmintä ja makeaa. Sitä on suklaafondant. Suklaaleivos, joka kätkee sisäänsä herkullisen, valuvan, suklaisen sydämen. Suklaanrakastajan unelma!

Nämä leivokset ovat helppoja valmistaa ja lopputulos on ravintolatasoa. Näitä voisin hyvillä mielin tarjota vieraille. Leivokset voi myös ennen paistamista pakastaa, joten niitä voi tehdä pakkaseen odottamaan yllätysvieraita. Kelpaavat vaativampaankin makuun ;)

Monessa fondant-reseptissä koko leivos on samaa "taikinaa", joten paiston kanssa pitää olla todella tarkkana. Reunojen pitää olla kypsät kumoamista varten, mutta keskustan pitää olla valuvaa. Siksi etsinkin ohjetta, missä leivoksen keskelle tulee erikseen täyte, joka pysyy valuvana. Löysin tämän ohjeen Yummy Baker -blogista ja päätin kokeilla sitä, sillä se vaikutti hyvältä. Ja hyvä ohje olikin!



Suklaafondant
6-8 kpl

Taikina:
100g maitosuklaata
100g tummaa suklaata
100g voita
1 dl maitoa
2 rkl leivontakaakota
4 munaa
1dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
60g maitosuklaata
60g tummaa suklaata
1 dl kermaa

Vuokiin:
voita / margariinia
korppujauhoa / kaakaojauhetta

Tee näin:
Täytettä varten rouhi suklaat. Kiehauta kerma ja kaada se suklaiden päälle. Sekoita tasaiseksi. Jäähdytä täyte ja laita se kylmään vähintään puoleksi tunniksi.

Valmista taikina. Rouhi suklaat ja lisää ne kuumuutta kestävään kulhoon yhdessä maidon, voin ja leivontakaakaon kanssa. Laita kulho vesihauteeseen ja kuumenna seosta kunnes suklaat ja voi ovat sulaneet ja seos on tasaista. Jäähdytä.
Yhdistä munat ja sokeri kulhossa ja vatkaa ne kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe. Lisää muna-sokeri-vaahtoon vuorotellen jauhoseosta ja suklaaseosta. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi. Laita taikina jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Voitele ja korppujauhota (tai kaakaojauhota) vuoat. Laita pohjalle hieman jäähtynyttä taikinaa. Sitten lusikoi vuokien keskelle suklaatäytettä. Lopuksi peitä täyte ja täytä vuoka ( noin 3/4) taikinalla. Tässä vaiheessa voit pakastaa leivokset.

Paista fondantteja 180 asteessa noin 15-20 minuuttia. Tarkkaile niitä paiston aikana ja tarvittaessa kokeile hammastikulla reunojen kypsyyttä. Paiston jälkeen anna fondanttien jäähtyä pari minuuttia. Kumoamista varten pyöräytä veitsellä vuokien reunoja pitkin ja kumoa fondantit lautaselle. Tarjoile lämpimänä.

Vinkkejä:
  • Anna pakastettujen fondanttien sulaa vähän aikaa ennen paistamista. Pakastettujen fondanttien paistoaika oli ainakin itselläni hieman lyhyempi.
  • Itse käytin vuokien jauhottamiseen kaakaojauhetta, koska siten leivos näyttää siistimmältä kumoamisen jälkeen.
  • Voit tarjota fondantit myös vuoissaan. Muista vain siistiä vuokien reunat ennen paistamista!
  • Fondantin kaverina voit tarjota esimerkiksi vaniljajäätelöä sekä tuoreita marjoja.



10 kommenttia:

  1. Oiii, näyttää ihanalta! Kiitos vinkistä, tuo pakastimen on hyvä idea! Nopeaa vierasvaraa, kun voi tehdä pakastimeen valmiiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itsekin pakastin puolet fondanteista, kun syöjiä oli vain kolme. Niitä voi sieltä sitten kaivaa vaikka itselle herkkunälän yllättäessä ;)

      Poista
  2. Ihanan näköisiä fondanteja. Minullakin tulee aika paljon pakastettua leivonnaissia, on sitten vierasvaraa kun joku tulee tai jos itselle iskee herkkunälkä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Pakastetut itsetehdyt leivokset ovat kyllä oiva vierasvara :)

      Poista
  3. Herkullisen näköisiä! En ole tajunnutkaan että myös fondanteja voisi pakastaa, helpottaisi päivällisten järjestämistä huomattavasti kun jälkiruoka löytyisi suoraan valmiina pakkasesta, ja kuitenkin olisi itse tehty. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä! Nämä sopisivat täydellisesti päivällispöytään.

      Poista
  4. Ihania herkkuja sulla!!:D Odotan jo vesikielellä mitä seuraavaksi keksit..:D

    VastaaPoista
  5. minkälaisia vuokia käytit? -s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin sellasia pieniä kohokasvuokia, joiden halkaisija on n. 8 cm.

      Tässä on kuva :)
      http://ecx.images-amazon.com/images/I/61LlVpoDnDL._SL1500_.jpg

      Poista

Kommentit piristävät aina!